Offentlige ledere uddanner sig bedre

Siden 2007 har godt 6.000 offentlige ledere gjort brug af retten til lederuddannelse på dip lom niveau. Ny evaluering viser, at lederne simpelthen er blevet bedre. 

 uddannelse

Af Redaktionen | [email protected]

Det kan siges meget kort. Offentlige ledere er blevet bedre ledere. I hvert fald ifølge en ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), der for første gang kan dokumentere, hvilket udbytte offentlige ledere har haft af at tage en lederuddannelse på diplomniveau. Siden kvalitetsreformens uddannelsesret, som var et resultat af trepartsforhandlinger mellem VK-regeringen, KL, Danske Regioner og FTF, trådte i kraft i 2008, har 6.076 offentlige ledere taget hele eller dele af en diplomuddannelse i ledelse frem til 2010. 

Meget tyder på, at den massive uddannelsesindsats har båret frugt. Ifølge EVA siger 96 procent af lederne, at uddannelsen har styrket deres personlige udvikling som ledere. 92 procent vurderer, at de er blevet bedre til at håndtere forandringer i deres organisation, og 92 procent mener også, at uddannelsesforløbet har gjort dem til bedre personaleledere, der er bedre til at motivere medarbejderne og skabe rammer for trivsel.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

HR & uddannelse

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57