Politik fra rødderne

Myter bremser tilgang af nye kommunale ledere

Det offentlige står over for et stort genera tionsskifte i ledelsen. På trods af en stor tilfredshed blandt chefer har sektoren svært ved at tiltrække talentfulde ledere udefra.

 ledelse

Af Nanna Lodberg Theut | [email protected]

Hårdt arbejde for ussel mammon, bureaukratiske mure og politiske forhindringsløb. Det er en del af de myter, der hersker om offentlig ledelse. Alligevel er der stor tilfredshed blandt cheferne i sektoren. Det viser Ledernes årligt tilbagevendende Ledelsesbarometer, der er lavet i samarbejde med Aarhus Universitets afdeling for Business and Social Sciences. Hele 88 procent af de offentlige ledere synes ifølge undersøgelsen, at deres arbejde er meningsfuldt, hvor det tilsvarende tal i det private er 76 procent. Det er i indflydelsen på borgernes fremtid og hverdag, forklaringen skal findes, forklarer Svend Askær, direktør i Lederne. 

”Det er jo sådan set det mest meningsfyldte job, du kan have. At kunne gøre noget for andre mennesker. Jeg er ikke i tvivl om, at det er medvirkende til, at engagementet opstår,” siger Svend Askær.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

HR & uddannelse

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57