Myter bremser tilgang af nye kommunale ledere

Det offentlige står over for et stort genera tionsskifte i ledelsen. På trods af en stor tilfredshed blandt chefer har sektoren svært ved at tiltrække talentfulde ledere udefra.

 ledelse

Af Nanna Lodberg Theut | [email protected]

Hårdt arbejde for ussel mammon, bureaukratiske mure og politiske forhindringsløb. Det er en del af de myter, der hersker om offentlig ledelse. Alligevel er der stor tilfredshed blandt cheferne i sektoren. Det viser Ledernes årligt tilbagevendende Ledelsesbarometer, der er lavet i samarbejde med Aarhus Universitets afdeling for Business and Social Sciences. Hele 88 procent af de offentlige ledere synes ifølge undersøgelsen, at deres arbejde er meningsfuldt, hvor det tilsvarende tal i det private er 76 procent. Det er i indflydelsen på borgernes fremtid og hverdag, forklaringen skal findes, forklarer Svend Askær, direktør i Lederne. 

”Det er jo sådan set det mest meningsfyldte job, du kan have. At kunne gøre noget for andre mennesker. Jeg er ikke i tvivl om, at det er medvirkende til, at engagementet opstår,” siger Svend Askær.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

HR & uddannelse

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57