Kommunen.dk
MENU

Myter bremser tilgang af nye kommunale ledere

Myter bremser tilgang af nye kommunale ledere

Det offentlige står over for et stort genera tionsskifte i ledelsen. På trods af en stor tilfredshed blandt chefer har sektoren svært ved at tiltrække talentfulde ledere udefra.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Hårdt arbejde for ussel mammon, bureaukratiske mure og politiske forhindringsløb. Det er en del af de myter, der hersker om offentlig ledelse. Alligevel er der stor tilfredshed blandt cheferne i sektoren. Det viser Ledernes årligt tilbagevendende Ledelsesbarometer, der er lavet i samarbejde med Aarhus Universitets afdeling for Business and Social Sciences. Hele 88 procent af de offentlige ledere synes ifølge undersøgelsen, at deres arbejde er meningsfuldt, hvor det tilsvarende tal i det private er 76 procent. Det er i indflydelsen på borgernes fremtid og hverdag, forklaringen skal findes, forklarer Svend Askær, direktør i Lederne. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.