Politik fra rødderne

Det er helt afgørende, at de studerende mødes og ikke bare sidder derhjemme foran skærmen, viser de svenske erfaringer.
Foto: Kristján Maack / Polfoto
Det er helt afgørende, at de studerende mødes og ikke bare sidder derhjemme foran skærmen, viser de svenske erfaringer. Foto: Kristján Maack / Polfoto

Motor, mægler og mødested

En kommunal indsats for at tilbyde uddannelser, der matcher efterspurgte kompetencer i lokalområdet kan hjælpe udkantsområder, viser svenske erfaringer og danske pilotprojekter.

 viden

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Er der over en time til det nærmeste tilsvarende uddannelsestilbud, så kan det betale sig at etablere et kommunalt tilbud om fjernstudie på et lokalt uddannelsescenter. Sådan lyder anbefalingen i en forskningsrapport fra University College Sjælland (UCS), der har kigget nærmere på erfaringerne med kommunale læringscentre.

Fænomenet, som der er yderst begrænsede erfaringer med i Danmark, går i al sin enkelhed ud på at oprette et samarbejde med en uddannelsesinstitution, eksempelvis et universitet eller en professionshøjskole, og så tilbyde kommunens borgere at kunne tage en uddannelse som satellitstuderende via video opkobling til forelæsninger og undervisning et helt andet sted i landet. Det eneste det kræver, er et fysisk rum, hvor de eksterne studerende kan mødes og få et fagligt fællesskab.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

HR & uddannelse

Innovation

Land & by


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57