Politik fra rødderne

Mere ansvar til færre ledere på børne- og ungeområdet

Et stigende antal kommuner vælger at lægge børnehaver og skoler sammen i større administrative enheder. Det forandrer strukturen og ændrer ledernes rolle både pædagogisk og administrativt.

 klynger

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

”Den største udfordring har været at fusionere de forskellige institutioner og skabe en fælles identitet, hvor der samtidig er rum for forskellighed og mangfoldighed. Og hvor alle lederne får albuerum, så jeg ikke bare sidder og dikterer konkrete metoder for langt op eller ned i systemet,” siger Martin Hundrup, som i dag er dagtilbudsleder for fem institutioner i Århus Kommune. Tidligere havde han ansvar for én institution, men da Århus Kommune i 2007 ændrede ledelsesstrukturen på børne- og ungeområdet, blev han leder for i alt 85 medarbejdere. Ud over dagtilbudslederne ansatte kommunen også 13 nye områdechefer, der hver har overordnet ansvar for områdets pasnings-, skole- og fritidstilbud. 

Og Århus Kommune er ikke alene om at lægge enkelte institutioner sammen under én administrativ ledelse: Overalt i landet er små selvstændige skoler, fritidshjem og børnehaver snart en saga blot. Ud af 59 kommuner har halvdelen indført central ledelse på børneinstitutionsområdet. Yderligere 15 af de adspurgte kommuner har planer om snart at gøre det, viser en rundspørge foretaget af Politikens Research. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

HR & uddannelse

Organisation & ledelse

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57