Kommunen.dk
MENU

Mere ansvar til færre ledere på børne- og ungeområdet

Mere ansvar til færre ledere på børne- og ungeområdet

Et stigende antal kommuner vælger at lægge børnehaver og skoler sammen i større administrative enheder. Det forandrer strukturen og ændrer ledernes rolle både pædagogisk og administrativt.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

”Den største udfordring har været at fusionere de forskellige institutioner og skabe en fælles identitet, hvor der samtidig er rum for forskellighed og mangfoldighed. Og hvor alle lederne får albuerum, så jeg ikke bare sidder og dikterer konkrete metoder for langt op eller ned i systemet,” siger Martin Hundrup, som i dag er dagtilbudsleder for fem institutioner i Århus Kommune. Tidligere havde han ansvar for én institution, men da Århus Kommune i 2007 ændrede ledelsesstrukturen på børne- og ungeområdet, blev han leder for i alt 85 medarbejdere. Ud over dagtilbudslederne ansatte kommunen også 13 nye områdechefer, der hver har overordnet ansvar for områdets pasnings-, skole- og fritidstilbud. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.