Kommunen.dk
MENU

Magt fordrejning, intriger og forlig

Magt fordrejning, intriger og forlig

Fagforbund anklager kommunerne for at opdigte og overdramatisere fyringsgrunde, så kommunekassen slipper for erstatninger. DJØF fremlægger her tre konkrete sager, og kontorchef i KL’s juridiske kontor Karsten Thystrup svarer på dem.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Vordingborg Kommune
I en sag, der både røg ud til lokale og landsdækkende medier, blev en kommunaldirektør i Vordingborg Kommune bortvist. Det skete efter personlige og intrige-agtige beskyldninger fra en enkelt medarbejder. Kommunen påstod, bistået af KL, at kommunaldirektøren groft havde misligholdt sit ansættelsesforhold, og de ville derfor stoppe lønnen med det samme.
Beslutningen om at bortvise kommunaldirektøren blev ifølge DJØF truffet, inden kommunen havde ulejliget sig med at høre kommunaldirektørens kommentarer til hændelsesforløbet.
Efterfølgende frafaldt Vordingborg samtlige anklager i sagen og udbetalte en fratrædelsesgodtgørelse på to års løn plus det løse.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.