Politik fra rødderne

Magt fordrejning, intriger og forlig

Fagforbund anklager kommunerne for at opdigte og overdramatisere fyringsgrunde, så kommunekassen slipper for erstatninger. DJØF fremlægger her tre konkrete sager, og kontorchef i KL’s juridiske kontor Karsten Thystrup svarer på dem.

 cheffyringer

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Vordingborg Kommune
I en sag, der både røg ud til lokale og landsdækkende medier, blev en kommunaldirektør i Vordingborg Kommune bortvist. Det skete efter personlige og intrige-agtige beskyldninger fra en enkelt medarbejder. Kommunen påstod, bistået af KL, at kommunaldirektøren groft havde misligholdt sit ansættelsesforhold, og de ville derfor stoppe lønnen med det samme.
Beslutningen om at bortvise kommunaldirektøren blev ifølge DJØF truffet, inden kommunen havde ulejliget sig med at høre kommunaldirektørens kommentarer til hændelsesforløbet.
Efterfølgende frafaldt Vordingborg samtlige anklager i sagen og udbetalte en fratrædelsesgodtgørelse på to års løn plus det løse.

Karsten Thystrup, KL:
Grundlæggende undrer det mig, at DJØF ønsker, at personalesager omtales offentligt i den grad. Der er altid to sider af en historie, og det plejer at være god arbejdsgiverpolitik at værne ansatte og tidligere ansatte imod, at deres personalesager eksponeres offentligt.
Jeg kan bekræfte, at KL rådgav Vordingborg Kommune, men resten af sagsfremstillingen kan jeg på ingen måde bekræfte. Efter offentlighedslovens § 4 kan enhver bede om meragtindsigt i personalesager. Hvis DJØF og direktøren i denne såvel som i de andre sager ønsker sagen fremstillet ud fra kommunernes synspunkt, kan pressen bede om aktindsigt – så kan enhver jo selv læse, hvad sagen handler om.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57