Politik fra rødderne

Lovgivning opfordrer til halvhjertet åbenhed

Der skal et større detektivabejde til at kortlægge borgmestrenes mange bestyrelsesposter og vederlag. I praksis bestemmer byrådene nemlig selv, hvad borgerne får at vide.

 offentlighed

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Tre klik på kommunens hjemmeside, og frem kommer en liste over borgmesterens samlede tillidsposter og indtægter. Så let er det tilsyneladende at danne sig et overblik over, hvilke selskaber borgmestrene sidder i bestyrelsen i, og hvor meget de får for det. Men en undersøgelse foretaget af Kommunen viser, at der bag de officielle oversigter gemmer sig vellønnede bestyrelsesposter i blandt andet bankbestyrelser, lokalmedier, boldklubber og forsyningsselskaber.

Forklaringen er en sirlig detalje i lovgivningen, der fritager borgmestrene fra at oplyse poster, som de har fået uden indstilling fra byrådet. Det bekymrer flere eksperter i demokrati, at der dermed ikke er fuld åbenhed om eventuelle interessekonflikter og inhabilitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

HR & uddannelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57