Kommunen.dk
MENU

Ledermangel truer forude

Ledermangel truer forude

Efter en træg start er kommunerne begyndt at forberede sig på fremtidens problemer med at rekruttere ledere. Skole- og mellemledere er blandt de største udfordringer.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

De grå stænk er begyndt at brede sig som tegn på, at pensionsalderen er ved at nå mange kommunale chefer. Lidt flere end hver fjerde leder i kommunerne er 55 år eller derover, viser tal fra Det Fælleskommunale Løndatakontor. For de fleste chefer betyder det, at drømmen om det søde pensionistliv svirrer i tankerne. Ifølge Væksthus for Ledelse er den gennemsnitlige tilbagetrækningsalder cirka 62 år for kommunale og regionale chefer, og kommunerne står derfor over for en massiv udfordring i at skaffe nye kompetente ledere. Noget som blandt andre Ledernes Hovedorganisation ser med alvor på. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.