Politik fra rødderne

Lad inderne skabe dansk velfærd

Den offentlige sektor kan få mere velfærd for de samme penge, hvis man outsourcer en række administrative opgaver til udlandet, mener professor Torben Pedersen, CBS. Politisk er det imidlertid en kontroversiel sag.

 interview

Af Sine Riis Lund | [email protected]

En inder i New Delhi kan lige så nemt klare tasteopgaver for en kommune som en dansker i Varde. Inderen kan bare gøre det til en langt billigere pris. I den private sektor har man for længst fået øjnene op for besparelsespotentialet i at bruge indere til en række administrative opgaver.

Det er formentligt også et spørgsmål om tid, før man vil se mere outsourcing af opgaver til udlandet i offentligt regi, mener professor Torben Pedersen fra Institut for Strategi og Globalisering, Copenhagen Business School, CBS.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

HR & uddannelse

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57