Politik fra rødderne

img

Kontorrobotterne kommer! Og København går foran

København har købt software, som kan klare opgaver, der før blev varetaget af kontoransatte. Alle kommuner vil indenfor nær fremtid have såkaldte kontor­robotter, forventer ekspert. Og det kan koste stillinger.

 organisation

Af Frederik Buhl Kristensen | [email protected]

Det er ikke længere kun de varme hænder på plejehjemmene, der skal konkurrere med robotter. Også de såkaldt kolde hænder, der står for lønudbetaling og andre kommunale kontoropgaver, begynder at få konkurrence fra robotterne.

Københavns Kommune indkøbte i slutningen af sidste år sin første kontorrobot, der blev sat til at skrive standardbreve ved blandt andet fratrædelse af medarbejdere, og kommunen har siden købt flere robotter.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Innovation

It

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Vi har lavet en undesøgelse om danskernes åbenhed for at arbejde sammen med og for robotter/kunstig intelligens på arbejdspladsen, der kan have interesse. Se mere her: www.DARE2.dk/future-of-work

Kris Østergaard, 1. dec 2016


Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57