Politik fra rødderne

Kommuner mangler overblik over it-projekter

Dårlige it-projekter får lov at fortsætte, fordi kommunerne har svært ved at bevare overblik og håndtere den samlede mængde af projekter. En løsning er at skabe styregrupper.

 it-ledelse

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Hvor mange mandskabsressourcer skal samlet bruges på kommunens it-projekter, hvordan spiller systemerne sammen på tværs af forvaltningerne, og hvornår er det tid at lukke et dårligt projekt ned? Det er centrale spørgsmål, som alt for sjældent bliver besvaret i kommunerne. Årsagen er, at der ofte kun er fokus på at styre de enkelte it-projekter, mens den overordnede planlægning og koordinering af alle projekter udebliver.

”Der er en kæmpe usikkerhed i forhold til at håndtere alle it-projekterne, så det er et område, hvor man virkelig har store udfordringer,” siger adjunkt Jeppe Agger Nielsen fra Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57