Kommunen.dk
MENU

kommunen.dk-journalister nomineret til nordisk pris

Jens Holm og Tobias Hansen Bødkers artikelserie om ulovlige indkøb er nomineret til den nordiske journalistpris for undersøgende, datadrevet journalistik.

kommunen.dk-journalister nomineret til nordisk pris

Jens Holm og Tobias Hansen Bødkers artikelserie om ulovlige indkøb er nomineret til den nordiske journalistpris for undersøgende, datadrevet journalistik.
Jens Holm (t.v.) og Tobias Hansen Bødker er nomineret for deres mange artikler om manglende udbud.
Jens Holm (t.v.) og Tobias Hansen Bødker er nomineret for deres mange artikler om manglende udbud.

Husker affaldsselskaber og andre offentlige institutioner at sende de opgaver i udbud, som de er forpligtede til?

Det var emnet for artikelserien 'De ulovlige indkøb', som kommunen.dk bragte fra foråret 2018 til foråret 2019, og som endte med at afdække ulovlige indkøb for over 1,5 mia. kr. 

Bag serien stod vores to journalister Jens Holm og Tobias Hansen Bødker, og deres grundige arbejde er nu resulteret i endnu en nominering, nemlig til Noda Awards-prisen for bedste undersøgende projekt. Noda Awards er en pris, som gives til årets bedste nordiske datajournalistik i kategorierne feature, application og investigative (undersøgende) journalistik.

Serien om de ulovlige indkøb var før sommerferien også nomineret som et af tre projekter til Anders Bording-journalistprisen, som er Danske Mediers hæderspris for specialmedier. Her løb to journalister fra Fagbladet 3F med prisen for deres afdækning af social dumping og slumlejre for udenlandske lastbilchauffører. 

To danske af 15
I den nordiske konkurrence er kommunen.dk nomineret sammen med fire store nationale medier til den undersøgende pris, nemlig NRK, Aftonbladet, SVT og Sveriges Radio.

Blandt de i alt 15 nominerede medier i de tre kategorier er kun to danske. Udover kommunen.dk er det Berlingske Tidende, som i kategorien Feature er Bnomineret for projektet 'Underverdenen' om narkohandel. Priserne uddeles 14.-15. november i Trondheim.

Sidste år vandt Danmarks Radio feature-kategorien for projektet Det er Danmark værd om ejendomsvurderinger, mens VG vandt den undersøgende pris for projektet Breaking the dark net om et netværk for pædofile, og SVT vandt app-prisen for at formidle de svenske dele af Paradise Papers. 

Jens Holm og Tobias Hansen Bødker forlod begge kommunen.dk i foråret til fordel for job hos henholdsvis Danmarks Radio og Børsen.

Læs hele deres nominerede artikelserie her.

Se et interaktivt kort over de afdækkede ulovlige indkøb her.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.

RELATEREDE ARTIKLER
FRA FORSIDEN
Til toppen
GDPR