Selvom Komdir’s formand beskriver sig selv som “varm tilhænger af samskabelse, ser han med en vis skepsis på den igangværende iver. 
Foto: Henning Hjorth / Polfoto
Selvom Komdir’s formand beskriver sig selv som “varm tilhænger” af samskabelse, ser han med en vis skepsis på den igangværende iver. Foto: Henning Hjorth / Polfoto

Henrik Kolind: De danske kommuner har lavet samskabelse i mere end 150 år

Samskabelse er ikke kun at invitere borgerne ind på rådhuset, mener formanden for Komdir. Hver kommune skal finde sin egen model, siger han, men advarer imod, at man kaster det repræsentative demokrati 'ud med badevandet'.

 organisation

Af Frederik Buhl Kristensen | [email protected]

Det er det store samtaleemne i mange danske kommuner: Samskabelse. Borgere, virksomheder og organisationer skal med ind på rådhuset, så politikken ikke kun skabes af politikere og embedsmænd, men også af dem, der påvirkes af den.

I sidste måned lanceredes en ny national samskabelsesbevægelse, der holdt sit første møde på Christiansborg med deltagelse af flere forskere, kommuner, organisationer, virksomheder, folketingspolitikere og repræsentanter fra centraladministrationen. En bevægelse, der skal “tage de næste skridt for samskabelse i Danmark”, som bevægelsen selv beskrev det.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Demokrati

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57