Politik fra rødderne

Halsnæs knækkede kurven

Kommunalreformen var hård ved de ansatte på landets rådhuse. Usikkerhed på jobbet gav stress og depressive symptomer. Men ikke i Halsnæs.

 ledelse

Af Janni Brixen | [email protected]

Efterårsregnen siler stille ned af de røde facadesten på rådhuset i Frederiksværk. Dagen er våd og grå, og sæsonen for snue og sygedage nærmer sig. Men indenfor bag receptionens glidende glasdøre kan de ansatte i Halsnæs Kommune se frem til endnu en herlig vinter med livsstils-kurser, frugtordning og en arbejdsgiver, der bekymrer sig om deres trivsel – både som medarbejdere og som mennesker. Og med god effekt.  Mens kommunalreformen de fleste andre steder gav højere sygefravær,  så er antallet af sygedage i den nye Halsnæs Kommune tværtimod faldet og faldet og faldet.

”Det kunne næsten se ud, som om kommunalreformen gjorde folk mere raske,” smiler personalechefen, og kommer med kaffe fra automaten. Men tilføjer mere alvorligt, at det naturligvis ikke er sådan, det hænger sammen. Det er nok snarere resultatet af flere års konsekvent arbejde med medarbejdernes trivsel, mener han. Det lange seje træk, der nu bærer frugt i form af en støt nedadgående kurve for sygefravær.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57