Politik fra rødderne
Tophistorien i Kommunen 30. 9. 1976 handlede om 'den usædvanlige kommuneskole' i Ishøj, hvor 174 af 864 børn ifølge artiklen var fremmedsprogede.

Fra arkivet: Hver femte elev er udlænding

I 1976 var det meget eksotisk, at en dansk folkeskole kunne have en femtedel børn med udenlandsk baggrund. Læs her Kommunens reportage fra Ishøj dengang.

 dengang

Af redaktionen | [email protected]

Reportagen blev bragt under overskriften 'Integrering af fremmedsprogede kun et spørgsmål om bevillinger':

Integrering af fremmedsprogede børn i det danske skolevæsen er for det meste et spørgsmål om bevillinger. Naturligvis kræver en stor gruppe fremmedsprogede børn samarbejde og interesse fra mange sider, men uden bevillinger til ekstra lærertimer og andre foranstaltninger er det umuligt at klare opgaven. På vores skole er vi nået til grænsen for, hvor mange fremmedsprogede elever, vi kan klare. Derfor står vi nu i den situation, at vi må lave om på vores indslusningsordning.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Integration


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57