Politik fra rødderne

16 byråd har aktivt fravalgt at benytte muligheden for at justere medlemmernes vederlag. 
Illustration: Gary Waters / Polfoto
16 byråd har aktivt fravalgt at benytte muligheden for at justere medlemmernes vederlag. Illustration: Gary Waters / Polfoto

Fire byråd har hævet skatten og givet sig selv lønforhøjelse

Fire kommuner har sat kommune­skatten op i år, og i alle fire kommuner hæver byrådene også deres egne vederlag. Det gør mindst 64 andre byråd også, mens foreløbig 16 har valgt at ændre praksis. Ingen regionsråd har sagt fra.

 løn

Af Michael Kjærgård | [email protected]

Fire kommuner har sat kommuneskatten op i år, og i alle fire kommuner hæver byrådene også deres egne vederlag. Det står klart, efter at økonomiudvalget i Odense onsdag indstillede til byrådet, at den mulige vederlagsramme skal udnyttes fuldt ud. Rebild, Fanø og Læsø har allerede truffet beslutningen endeligt.

Det betyder, at de fire kommuner lader vederlagene til blandt andre udvalgsformænd vokse med 31,4 procent samtidig med, at de for at få økonomien til at hænge sammen har øget skatteprocenten med mellem 0,4 og 0,7 procentpoint – Fanø endda uden at få lov. En femte kommune, Holbæk, fik Indenrigsministeriets tilladelse til at sætte skatten op, men afstod, da det kom til stykket, og besluttede yderligere at neutralisere en ellers automatisk stigning i blandt andet udvalgsformandsvederlagene, så de fastfryses på de nuværende beløb.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Politikerliv

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57