Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

En investering, ikke en udgift

En investering, ikke en udgift

Kompetenceudvikling er en nødvendig investering, hvis kommunen skal kunne leve op til fremtidens krav.  Det mener fagforeninger, en HR-chef og uddannelsesudbydere.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Det er vigtigt, at udviklingen af kommunens ansattes kvalifikationer ikke bare anskues som en udgift. Det er en investering, som skal være med til at hjælpe kommunerne gennem de store udfordringer for nytænkning og effektivisering, de står over for.
”Den situation, kommunerne befinder sig i nu, kræver ledere med overblik og overskud til at udvikle vores arbejde. Det er helt afgørende, at man investerer i de medarbejdere, som skal bære kommunerne gennem de store udfordringer og krav, vi står med,” siger chefen for HR-teamet i Høje-Taastrup, Eva Rehling.
Den holdning bakkes op af en lang række af de fagforeninger, der organiserer de kommunalt ansatte ledere. Og også på højeste niveau i overenskomstforhandlingerne.
”Vi bliver nødt til at kigge på efteruddannelse som en investering, ikke en udgift. Arbejdsgivere har simpelthen ikke råd til andet. Jeg ved godt, at de er presset på budgetterne, og at det kan være fristende at skrue ned for blusset. Men det er jo lidt som at tisse i bukserne for at få varmen,” siger Anders Bondo Christensen, formand for KTO.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier