Politik fra rødderne

En diskret herre i frontlinjen

Jens Chr. Birch blev formand for Kommunaldirektørforeningen, netop som kommunalreformen trådte i kraft, og det har præget hans indsats. Han har markeret foreningen skarpt med mærkesager som ledelse og kvalitetsforbedringer, men har personligt ikke noget særligt ønske om at føre sig frem.

 fokus: kommunale fyrtårne

Af Joan Færch | [email protected]

Jens Chr. Birch er, som kommunaldirektører er flest. Diskrete og korrekte rådgivere, der lægger vægt på, at paragrafferne er i orden og altid står et skridt bag ved borgmesteren. Og så dog! Som kommunaldirektør i Næstved er der ingen tvivl om, at den 61-årige Jens Chr. Birch lever op til forestillingerne om en kommunal embedsmand,  men som formand for Kommunaldirektørforeningen er han trådt frem på scenen og ind i mediernes søgelys.

”Jens Chr. Birch er ikke en person, der sætter sig selv i centrum. Jeg tror, at han betragter den offentlige side af hvervet som formand for Kommunaldirektørforeningen som en del af bestræbelserne på at fremme dialogen om offentlig ledelse,” siger direktør Lars Kirdan, der gennem seks år har arbejdet tæt sammen med Jens Christian Birch i Tænketanken Public Governance. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57