Politik fra rødderne
– Jeg holder mig meget tæt til et princip om, at alt, der ligger indenfor for mit gamle område, vil jeg ikke udtale mig om. Det er uklædeligt, når tidligere topchefer render rundt og kloger sig. Bo Smith vil i dag ikke kommentere, hvordan beskæftigelsesindsatsen blev overdraget til kommunerne på baggrund af usaglige tal og manipulerende pressehåndtering fra embedsmænd i Beskæftigelsesministeriet – som det bliver beskrevet i bogen ’Mørkelygten’ af Jesper Tynell. Foto: Polfoto

Embedsmændenes mørkekammer skal gennemlyses

Oven i en heftig debat om embedsværket har tidligere departementschef Bo Smith søsat sit udvalgsarbejde, der skal se nærmere på embedsmændenes rolle i dagens Danmark. Selv vil han ikke ind på beskyldningerne fra fortiden.

 embedsvælde

Af Morten Munkholm | [email protected]

Der kom et ekstra punkt på dagsordenen, da Bo Smith-udvalget forleden holdt deres andet møde bag lukkede døre. For mens udvalget har fået til opgave at gennemlyse embedsværkets arbejde, har to bøger i oktober sat en dagsorden, der ikke er til at komme udenom.

I ’Ansvaret der forsvandt’ opremser Tim Knudsen og Pernille Boye Koch, hvordan den ene skandalesag efter den anden er symptomer på et system i forfald, mens ’Mørkelygten’ af Jesper Tynell via anonyme kilder internt i ministerierne fortæller, hvordan politik i høj grad bliver gennemført ved hjælp af embedsmændenes mediemanipulation. Bo Smith-udvalgets arbejdsområde er i den grad oppe i tiden.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57