Politik fra rødderne

Den ekskluderede DF’er Vivi Jensen fik medhold i retten. - Jeg kan slet ikke beskrive min lettelse over dommen. Foto: Lars Horn / Baghuset
Den ekskluderede DF’er Vivi Jensen fik medhold i retten. - Jeg kan slet ikke beskrive min lettelse over dommen. Foto: Lars Horn / Baghuset

Ekspert: Injuriedom over DF'er skaber absurd situation

Partiledelsen i DF Nordjylland trækker på skuldrene og afviser, at injuriedom over byrådsmedlem får konsekvenser. Ekspert kalder det absurd, at den frifundne i dag er ekskluderet, mens den dømte stadig er aktiv for DF.

 lokal ballade

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Injuriedommen fra Nordjylland får formentlig ingen politiske konsekvenser for det dømte byrådsmedlem Vibeke Købsted (DF). Sidste tirsdag kom afgørelsen i en injuriesag mellem Vivi Jensen og to af hendes tidligere partifæller i Dansk Folkeparti. Dommen giver Vivi Jensen, der nu sidder som løsgænger i Hjørring Byråd og Region Nordjylland, medhold i, at Vibeke Købsted, der stadig repræsenterer DF i byrådet, og Tom Bork, der meldte sig ud af partiet i 2013, har fremsat uberettigede beskyldninger imod hende. De er dømt til udover sagens omkostninger at betale henholdsvis 30.000 og 10.000 kroner i erstatning.

En gennemgang af syv lignende sager, som Valgbarhedsnævnet tidligere har behandlet, viser, at byrådspolitikere aldrig har mistet valgbarheden på grund af domme for injurier. Heller ikke i Dansk Folkeparti lægger man op til en eksklusion af Vibeke Købsted.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57