dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Den intense måling og kontrol, der ligger i NPM, har nogle negative effekter, fordi man udvikler et tunnelsyn, hvor man kun gør det, der måles, men ikke alt det andet, som også er vigtigt, siger professor Jacob Torfing, der peger på ressourcemobilisering som nyt ledelses- og styringsværktøj.
Foto: Tor Birk Trads / Polfoto
Den intense måling og kontrol, der ligger i NPM, har nogle negative effekter, fordi man udvikler et tunnelsyn, hvor man kun gør det, der måles, men ikke alt det andet, som også er vigtigt, siger professor Jacob Torfing, der peger på ressourcemobilisering som nyt ledelses- og styringsværktøj. Foto: Tor Birk Trads / Polfoto

Efter New Public Management: Nu skal borgerne selv skabe service

Efter New Public Management: Nu skal borgerne selv skabe service

Den offentlige sektor er på udkig efter et nyt ledelsesparadigme. Tendensen peger mod New Public Governance og samskabelse, mener RUC-professor Jacob Torfing.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

New Public Management (NPM) er blevet lagt i graven adskillige gange alene i løbet af 2016, og din egen forskning viste tidligere på året, at kommunerne i stigende antal efterlyser nye styre- og ledelsesformer. Hvorfor?

- New Public Management har bestemt på nogle områder skabt gode resultater: Vi har fået en bedre og mere kompetent ledelse i den offentlige sektor, vi har fået mere fokus på at styre efter klare målsætninger, vi har fået mere fokus på borgernes ønsker og behov, og vi har også fået bedre styr på de offentlige budgetter. Der findes næppe forskere, der mener, at New Public Management ikke også har gjort gode ting for den offentlige sektor.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier