Retten i Odense har afsagt dommen, som kan få betydning for, hvad det er tilladt at skrive om offentligt ansatte på nettet.
Retten i Odense har afsagt dommen, som kan få betydning for, hvad det er tilladt at skrive om offentligt ansatte på nettet.
Foto: Ole Frederiksen, Ritzau Scanpix

‘Det er ikke et system. Det er en person, som har været udsat for noget ulovligt’

En nyafsagt dom tegner en ny grænse for, hvad offentligt ansatte bør lægge øre til. Selvom dommen giver Kerteminde ret i, at en borger gik over stregen i Facebook-opslag om en ansat, jubler kommunen ikke.

 præcedens

Af Emma Oxenbøll | [email protected]

‘Denne ubehagelige kvinde har forvoldt skade på børn, unge, handicappede, ældre og sygdomsramte for meget mere end én million kroner. Hun er skyld i, at flere voksne og ældre ikke har fået den rette træning, således at deres liv er endt før nødvendigt’.

Blandt andet sådan skrev Yvonne Bæk Rasmussen på Facebook i december om en ansat i Kerteminde Kommune, der fik knap en mio. kr. i fratrædelsesgodtgørelse, da hun gik på efterløn. Citatet er en del af en sag, hvor Yvonne Bæk Rasmussen mener, hun forsvarer sin ytringsfrihed som borger, og hvor kommunen mener, at den beskytter sin ansatte.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Demokrati

Kommunikation

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57