Politik fra rødderne
En løsning på den øgede arbejdsbyrde kunne være et par timers sekretariatsbistand til byrødderne, mener Allan Vendelbo. Foto: Greve Kommune

Den politiske ledelse skal moderniseres

Den øgede kompleksitet skaber behov for en modernisering af den politiske ledelse i kommunerne, og så skal tilliden genetableres, mener Greves afgående kommunaldirektør Allan Vendelbo.

 netværk

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Det er 22 år siden, Allan Vendelbo havde første arbejdsdag som kommunaldirektør. Dengang hed arbejdspladsen Stenløse Kommune. Siden har han på nærmeste hold oplevet udviklingen i den kommunale forvaltning. Først som kommunaldirektør i både Høje-Taastrup og Ballerup, siden som konsulent i Lundgaard Konsulenterne og de seneste fem år som kommunaldirektør i Greve. Til april er Allan Vendelbos tid i den kommunale forvaltning forbi, og han ser tilbage på en lang karriere med mange omstillinger. Reformen, sammenlægningerne og den løbende kompetenceudvikling har gjort den kommunale forvaltning professionel og dygtig, men politikerne har stadig sværere ved at følge med.

- Den politiske konstruktion er i bund og grund fra 1970, og dengang var en kommune noget helt andet end i dag. Der er et meget påtrængende behov for at få kigget på en modernisering af den politiske ledelse i kommunerne, siger Allan Vendelbo.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Han har helt ret omkring kompleksiteten og mængden af arbejde. Men det er altså symptombehandling at give mig som K-bestyrelsesmedlem og udvalgsformand en sekretær. Det må være kernen i sagen - nemlig kompleksiteten - man skal til livs. Lettere lovgivning og mere kommunalt selvstyre. Hvis vi gør det dårligt, bliver vi jo skiftet ud til nogle, som folket tror mere på. Hvis kompleksiteten forbliver den samme, så vil embedsfolk i stigende grad tage styringen. Det kan man jo mene om, hvad man vil, men demokrati er det i alt fald ikke. Vh Jarl Gorridsen, Udvalgsformand, Silkeborg!

IPKUNDE 226, 3. apr 2016


Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57