Kommunen.dk
MENU
Der er masser af uforløst potentiale i at designe en lovgivning, der fremmer 
innovation i kommunerne, mener Henrik Kolind.           Foto: Pressefoto.
Der er masser af uforløst potentiale i at designe en lovgivning, der fremmer innovation i kommunerne, mener Henrik Kolind. Foto: Pressefoto.

Den kommunale praktiker

Den kommunale praktiker

Kommunaldirektørernes nye formand Henrik Kolind savner, at staten har tillid til kommunerne, og erkender, at kommunerne ikke er gode nok til at skilte med resultaterne.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Henrik Kolind taler som en ægte djøffer. Indskudte sætninger med velovervejede forbehold skærmer ham mod at sige noget kontroversielt. Han bruger generelle betragtninger og trækker store linjer, når han fortæller, og han er vant til at tale teknisk, nørdet og tungt. Henrik Kolind er embedsmand med små bogstaver. Men han går ikke på arbejde for at have travlt -  han går på arbejde for at udrette noget, og hvis nogen skulle anklage de akademiserede embedsmænd for at tage magten fra politikerne, ville hans svar være, at det snarere er politikerne, der overlader det til embedsmændene.  I Roskilde har han stået i spidsen for det store arbejde med at få den interne struktur på plads og få skabt en ny fælles kultur efter sammenlægningen med Gundsø og Ramsø Kommune. Siden da har kommunen udviklet sig til en mere professionel arbejdsplads, for Henrik Kolind stiller krav. Da han i slutningen af 2013 fyldte 50, gav Roskilde Avis følgende karakteristik af fødselaren, hvis CV også tæller kommunaldirektørposter i Solrød og Høje-Taastrup samt vicekommunaldirektørposten i Græsted-Gilleleje.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.