Politik fra rødderne

De private skoler vinder frem i udkantsområderne

Lukninger rammer mindre skoler de næste år. Konsekvensen er flere privat- og friskoler, især i yderområderne. 

 undervisning

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Skolevejen vil for flere børns vedkommende gå til en privatskole de kommende år - særligt i de tyndt befolkede områder. Det forudsiger professor Niels Egelund, som er leder af Center for Grundskoleforskning på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. En af de væsentlige årsager er, at mange små folkeskoler har udsigt til at lukke på grund af huller i kommunernes pengekasser. I dag er det ifølge Niels Egelund meget svært at drive en lille folkeskole på en økonomisk ansvarlig måde.

”Når folkeskoler kommer ned omkring 100 elever, så begynder man typisk at tænke på lukning, hvorimod friskoler udmærket kan eksistere med langt lavere elevtal og til en rimelig konkurrencedygtig pris per elev,” siger Niels Egelund.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

HR & uddannelse

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57