Politik fra rødderne

De kreative fingre skal med i spillet om opgaver

De socialøkonomiske virksomheder er en enorm kapital for kommunerne. Derfor skal de kommunale erhvervschefer fremover kompetenceudvikle deres ansatte, så de kan rådgive og udveksle viden med de innovative specialister.  

 ledelse

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Hvis kommunerne i fremtiden vil give håndslag med de kreative hænder, er det helt centralt, at de ansatte formår at rådgive og samarbejde med de socialøkonomiske virksomheder. Som Lars René Petersen, direktør i Center for Socialøkonomi, udtrykker det, er det kendt stof, at det er vanskeligt at byde ind på kommunale opgaver. Han mener derfor, at kommunerne skal blive bedre til at hjælpe de sociale iværksættere med at byde ind på udbuddene. 

Der starter hvert år mellem 500 og 700 socialøkonomiske virksomheder op – tallene dækker også over private selvejende institutioner, for eksempel opholdssteder og frie børnehaver. Ifølge Center for Socialøkonomi har 75 procent af virksomhederne under 15 ansatte. En tredjedel har en årlig omsætning mellem en og fem millioner, mens en anden tredjedel tjener under 250.000 kroner.  

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57