Stressforsker pernille Steen Pedersen syntes, der manglede et værktøj til forebyggelse af stress og styrkelse af fællesskabet på arbejdspladsen.
Stressforsker pernille Steen Pedersen syntes, der manglede et værktøj til forebyggelse af stress og styrkelse af fællesskabet på arbejdspladsen.
Foto: Lisbeth Holten

Dansk stressforsker: ‘Vi er jo hinandens arbejdsmiljø’

Stress hænger tæt sammen med en irrationel følelse af skam, viser dansk forskning. Gratis pakke skal nu hindre stress og skam i at tage overhånd på jobbet.

 trivsel

Af Karin Svennevig Hyldig | [email protected]

- Mit vigtigste budskab er faktisk, at der i pressede situationer findes to modsatrettede reaktionsmønstre og to modsatrettede behov for anerkendelse. Det, der virker for den ene, kan få den anden til at bryde sammen. Det, der fremkalder stress hos dig, dæmper måske min stress. Derfor er vi nødt til at sætte nye ord på, hvad der virker hvordan og i hvilke situationer.

Sådan sammenfatter forfatter og stressforsker ved CBS Pernille Steen Pedersen hovedpointerne bag en pakke med nye stressforebyggende værktøjer, der fra 26. februar vil blive stillet gratis til rådighed for alle landets kommuner, regioner og offentlige arbejdspladser. Hun har udviklet pakken sammen med KL-samarbejdet Fremfærd, der udvikler velfærdssamfundets kerneopgaver, og tre kommuner, København, Skanderborg og Rudersdal.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

HR & uddannelse

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57