Politik fra rødderne

Byrådspolitikere har bidt sig fast i vandselskabers bestyrelser

Over 90,5 pct. af vandselskaberne har lokalpolitikere i bestyrelsen. Dobbeltrollerne kan være ødelæggende for selskaberne, hvis de fjerner fokus fra selskabets interesser, lyder kritikken

 forsyning

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Landets kommunalbestyrelser har bidt sig godt fast i bestyrelsesbordene i landets vandselskaber: 90,5 pct. har politikere i bestyrelsen og af dem består knap halvdelen af bestyrelserne udelukkende af kommunalbestyrelsesmedlemmer, mens 54 pct. har en bestyrelse, som både hvor både politikere og andre aktører er repræsenteret. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Vand- og Spildevandsforening, DANVA, har foretaget. Undersøgelsen er baseret på svar fra 74 selskaber.

- Det er et højt tal. Bestyrelserne skal først og fremmest varetage selskabets tarv, og der kan man som politiker komme i en uheldig position, fordi man både fungerer som myndighed og bestyrelse, siger Carl-Emil Larsen, som er direktør for DANVA.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Energi & forsyning

HR & uddannelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57