Politik fra rødderne
Selv om det går markant bedre med at få flygtninge ud i job, er der stadig et stort uudnyttet potentiale at gøre godt med i det danske samfund, påpeger forsker. Billedet er fra en jobmesse for flygtninge i Roskilde.
Foto: Peter Hove Olesen, Politiken, Ritzau Scanpix

Byg-selv-job og rollemodeller virker

Skeptiske kvinder og desillusionerede flygtninge fra 1980'erne er blandt de næste udfordringer for en integrationsindsats, der år efter år giver bedre resultater.

 integration

Af Karin Svennevig Hyldig | [email protected]

Det går støt, sikkert og ganske markant fremad med at få nytilkomne flygtninge ud på arbejdsmarkedet og integreret i det danske samfund.

Nye tal fra DA viser, at over halvdelen af de mandlige flygtninge, der fik asyl i 2015 og 2016, nu er i arbejde. Og næsten hver fjerde, 23 procent, af de mandlige flygtninge, der fik asyl i 2018, var i ustøttet beskæftigelse allerede i begyndelsen af 2019. Til sammenligning var kun tre procent af de mænd, der fik asyl i 2015, i job i begyndelsen af 2016.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Integration

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.


Læs også:

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57