Politik fra rødderne
Det går generelt godt med at få flygtninge og familiesammenførte i job. Men kvinderne halter efter.
Foto: Christian Lindgren RITZAU SCANPIX

Graviditet kan gøre jobindsatsen svær: “De synes, at vi er forfærdeligt barbariske”

Når flygtningekvinder skal på barsel, risikerer de at glemme sproget og miste kontakten til beskæftigelsesrettede tilbud. Middelfart Kommune bruger barselsgrupper til at fortsætte integrationsindsatsen under barslen.

 integration

Af Astrid Skov Andersen | astrid@kommunen.dk

- De synes, at vi er forfærdeligt barbariske, når vi kan finde på at sige, at de altså står til rådighed for arbejdsmarkedet indtil en måned før fødslen.

Sådan siger Ulla Sørensen, der er frivilligkoordinator i jobcenterregi i Middelfart Kommune om de udfordringer, jobcenteret står over for, når en ledig flygtningekvinde bliver gravid. Det er nemlig noget helt andet at være gravid og nybagt mor i Danmark end i eksempelvis Syrien.

- Da jeg havde født, kom jeg hjem fra sygehuset samme dag. De ligger i barselssengen i 40 dage, hvor alle går og passer og plejer dem. For dem er graviditet en sygdom. Det er de opdraget med, siger Ulla Sørensen og fortsætter:

- Danske gravide går på arbejde og sidder med deres store mave foran computeren. Det undrer de sig altså over.  

Alle gravide får i forvejen tilbud om en mødregruppe, men stort set ingen af kvinderne med flygtningebaggrund i Middelfart Kommune takkede tidligere ja. Derfor satte kommunen i 2016 særligt fokus på at få flygtningekvinder ind i mødregrupper med danske kvinder. Ved hjælp af frivillige mentorer er det lykkes at få flere i en barselsgruppe.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Integration


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57