Politik fra rødderne

Borgmestre tjener millioner på hemmelige honorarer

Borgmestre supplerer lønnen med lukrativt bestyrelsesarbejde, som borgerne ikke kender til. Regler om offentliggørelse splitter regeringen.

 fryns

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Flere af landets borgmestre tjener flere hundredtusinder mere, end kommunernes hjemmesider oplyser om. Eksempelvis får borgmester i Stevns, Poul Arne Nielsen (V) knap en halv million kroner for to bestyrelsesposter i Dong Energy og Dansk Energi – foruden et ukendt beløb for to formandsposter i SEAS NVE og Sjællandske Medier - uden at det fremgår af kommunens opgørelser over byrådspolitikernes hverv og vederlag.

Heller ikke Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm (S) gør opmærksom på, at han er formand i forsyningsselskabet Tre-For, som hvert år giver 185.000 ekstra i lønningsposen. Og mens overborgmester i København, Frank Jensen (S) i kommunens opgørelser står til at få nul kroner i vederlag, tjener han henholdsvis 185.000 og 214.000 kroner for sine bestyrelsesposter i Team Danmark og Rockwool Fonden. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

HR & uddannelse

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57