Kommunen.dk
MENU
Billede

Borgmester: Formandsposter til nyvalgte holder folkestyret levende

Borgmester: Formandsposter til nyvalgte holder folkestyret levende

I Furesø Kommune kan man godt blive udvalgsformand, selvom man er nyvalgt og uerfaren. Det sender et godt signal, mener borgmesteren, der bevidst har givet ansvarsposter til de nyvalgte.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Efter kommunalvalget i 2017 var der ti nye ansigter i byrådet i Furesø. Men i stedet for at blive henvist til bagerste række for at lytte og lære har fire af dem fået en formandspost i et stående udvalg. Et bevidst træk, der ifølge borgmesteren sender et klart signal til alle, der kunne finde på at stille op.

- Hvis man vil holde folkestyret levende, og hvis man fortsat vil kunne rekruttere mennesker, der brænder for noget, skal man være opmærksom på at give folk et ansvar - også nyvalgte. Ellers tror jeg, at nogle vil sige: Ej, jeg orker ikke at sidde fire eller otte år, før jeg får meget indflydelse, siger Ole Bondo Christensen, der er socialdemokratisk borgmester i Furesø Kommune.

- Man risikerer, at man mister muligheden for at rekruttere nye, men også at de nye, som er kommet ind, vælger at takke af efter én periode. Så det er et supergodt signal, siger Furesø-borgmesteren.

- Vi skulle gerne holde de nyvalgte interesserede og engagerede, så de synes, at det er smaddersjovt at bedrive byrådsarbejde. Derfor har vi gjort det, og vi har i øvrigt også givet en række næstformandsposter til de nyvalgte, så alle kommer ind der, hvor man kan være med til at præge tingene. Jeg kan mærke, at folk vokser med opgaven, og jeg er positivt overrasket over engagementet og den kvalitet og nytænkning, der kommer ud af det, siger Ole Bondo Christensen.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.