Politik fra rødderne

img

Borgmester: Formandsposter til nyvalgte holder folkestyret levende

I Furesø Kommune kan man godt blive udvalgsformand, selvom man er nyvalgt og uerfaren. Det sender et godt signal, mener borgmesteren, der bevidst har givet ansvarsposter til de nyvalgte.

 nyvalgt

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Efter kommunalvalget i 2017 var der ti nye ansigter i byrådet i Furesø. Men i stedet for at blive henvist til bagerste række for at lytte og lære har fire af dem fået en formandspost i et stående udvalg. Et bevidst træk, der ifølge borgmesteren sender et klart signal til alle, der kunne finde på at stille op.

- Hvis man vil holde folkestyret levende, og hvis man fortsat vil kunne rekruttere mennesker, der brænder for noget, skal man være opmærksom på at give folk et ansvar - også nyvalgte. Ellers tror jeg, at nogle vil sige: Ej, jeg orker ikke at sidde fire eller otte år, før jeg får meget indflydelse, siger Ole Bondo Christensen, der er socialdemokratisk borgmester i Furesø Kommune.

- Man risikerer, at man mister muligheden for at rekruttere nye, men også at de nye, som er kommet ind, vælger at takke af efter én periode. Så det er et supergodt signal, siger Furesø-borgmesteren.

- Vi skulle gerne holde de nyvalgte interesserede og engagerede, så de synes, at det er smaddersjovt at bedrive byrådsarbejde. Derfor har vi gjort det, og vi har i øvrigt også givet en række næstformandsposter til de nyvalgte, så alle kommer ind der, hvor man kan være med til at præge tingene. Jeg kan mærke, at folk vokser med opgaven, og jeg er positivt overrasket over engagementet og den kvalitet og nytænkning, der kommer ud af det, siger Ole Bondo Christensen.

Nyvalgte på udvalgsformandsposter

Kommunen.dk har undersøgt udvalgsformandsposterne i 89 kommuner.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57