img

Bedrevidende kommuner bremser initiativlystne borgere

Samskabelse er et af tidens store ord, når det handler om at knytte kommuner og civilsamfund tættere sammen til fælles bedste. Men bag hypen er det småt med de gode resultater – og kommunerne har svært ved at lægge den bedrevidende storebror-rolle af sig, siger forskere.

 samskabelse

Af Susanne Sayers | [email protected]

Hensigten er at styrke de lokale kræfter blandt kommunernes borgere. Men resultatet bliver ofte det modsatte, og kommunernes måde at håndtere samskabelse på kan i værste fald direkte true demokratiet. Det er en af de konklusioner, som Anne Tortzen, ph.d. ved RUC og leder af Center for Borgerdialog, når frem til i en ny ph.d-afhandling, hvor hun har set nøjere på, hvordan samskabelse foregår i praksis.

Resultatet er ikke opmuntrende. Det er vanskeligt at udvikle et samarbejde, som skaber værdi. Hverken kommuner eller borgere er rigtig tilfredse, og der er frustrationer på begge sider. Anne Tortzen konkluderer, at det først og fremmest er den kommunale ledelseskultur og -struktur, som står i vejen – ikke borgernes lyst og evner.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57