Ansattes ytringsfrihed trædes under fode i loyalitetens navn

Ledere i den offentlige forvaltning bruger medarbejderes loyalitetspligt til at undertrykke kritik. Det er ifølge organisa tioner og ekspert i strid med Grundloven. Nye tiltag efterlyses.

 ledelse

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Flere undersøgelser har i løbet af de sidste par år dokumenteret, at mange offentligt ansatte har et anstrengt forhold til ytringsfriheden. Et afgørende problem er ifølge flere eksperter og organisationer, at medarbejdernes loyalitetspligt bliver et argument, der spænder ben for deres ret til at kunne ytre sig frit og uden sanktioner. 

”Problemet er, at offentlige ledere ofte ikke helt forstår, hvor grænsen går for, hvornår man må ytre sig, og hvornår man har en loyalitetspligt. Rigtig mange af de offentlige arbejdsgivere misforstår det her og siger, at der er handlet i strid med loyalitetspligten i situationer, hvor medarbejderne har klokkeklar ret til at udtrykke sig kritisk,” siger Helle Hjorth Bentz, chefjurist for FTF og tidligere medlem af Udvalget om offentligt ansattes ytringsfrihed og meddeleret.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57