Politik fra rødderne

Amatører sidder på toppen af kommunerne

Rollen som lokalpolitiker flytter sig i stigende grad væk fra prioriteringsopgaver mod øget fokus på drift og koncernledelse. Det kalder på en ændring i topledelsen, mener Henrik Christoffersen, CEPOS. 

 management

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

De arbejdsopgaver, der møder politikere i landets kommunalbestyrelser, har ændret karakter. Tidligere handlede politikernes primære arbejdsopgaver om de politiske visioner og mere decentrale prioriteringer, mens det nu i stigende grad er driften og ledelsen af kommunerne som store koncerner, der har fokus. 

”De folkevalgte lægfolk er geniale til at løse prioriteringsopgaven. Men når vi snakker om produktivitetsopgaven, så snakker vi om tilrettelæggelse af produktion af service, så snakker vi om ledelse, om management,” siger Henrik Christoffersen, forskningschef i CEPOS og ekstern lektor på Københavns Universitet.  

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

HR & uddannelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57