Dansk opholdsstedsleder beskyldes i England for ydmygende adfærd og voldelige overgreb. I Danmark er kommuner trygge ved hans ledelse.
Selv om kommuner ikke bevidst må undgå Tvind-relaterede bo- og opholdssteder, daler forbruget. Michael Ziegler drømmer fortsat om, at et fravalg bliver lovligt.
Dansk leder af opholdssted og ledende medlemmer af Tvinds lærergruppe beskyldes for grove overgreb mod børn i England. Politiet genåbner nu sagen.
Kommunerne har generelt sat prop i deres indkøb af sociale ydelser hos Tvind. Men trods modstand i både kommuner og stat lever Tvind videre i bedste velgående.
Hayley Jones fortæller, at hun blev voldtaget af en anden elev, men at lærerne dyssede det ned.
Lee Penney forlod Red House efter angiveligt at have fået klemt sin arm i en dør af en lærer. Alligevel mener han, at han var en af de heldige.
Stephen Chase var 12 år, da han ankom til Red House i 1989. Da han rejste derfra knap tre år senere, havde han mistet tilliden til de voksne.
For Leon Stevens skulle der gå 10 år, før det gik op for ham, at vold ikke er en almindelig del af hverdagen.
Socialtilsyn Midt tager nu affære og karakteriserer dele af Tvinds bo- og opholdssteder som koncernlignende.
På flere Tvind-institutioner indgår udenlandske frivillige i den pædagogiske vagtplan. Det påvirker fagligheden, lyder kritikken.
Flere kommuner vil stoppe med at bruge de institutioner, som har tilknytning til Tvind. Men det er grundlovsstridigt, vurderer forsker.
Socialministeren vil øge gennemsigtigheden på Tilbudsportalen, så kommunerne ved, de handler med Tvind. Borgmester kræver Tvind fjernet fra Tilbudsportalen.
DR og kommunen.dk har samarbejdet om at afdække kommunernes brug af Tvind-institutioner. Se den anden tv-udsendelse her.
Bag bo- og opholdssteder drevet af Tvind i Danmark ligger et fintmasket netværk af lærergruppemedlemmer
Socialminister Mai Mercado (K) går nu ind i Tvindsagen og kræver en redegørelse fra Socialtilsyn Midt efter afsløringer, som kommunen.dk og DR står bag
Elise Nielsen fandt det hjem, hun ikke havde hjemme, da hun som 12-årig flyttede ind på Tvinds kostskole i Juelsminde.
Det er et tilfælde, lyder det samstemmigt fra de kommuner, som i perioden 2012-2016 ikke havde borgere placeret på Tvinds socialpædagogiske tilbud.
Lejre Kommune melder klart ud, at den fremover ikke agter at have samarbejde med Tvind-institutioner. Flere af landets kommuner vil følge trop.
DR og kommunen.dk har samarbejdet om historierne om kommunernes brug af Tvinds institutioner. Se den første tv-udsendelse her.
Tvind-institutionen Småskolen ved Nakkebølle fjord har ændret i journaler. Nu står en tidligere ansat frem og fortæller, hvad der skete på Nakkebølle.
Se den samlede liste over institutioner, skoler, opholds- og bosteder mv., som har tilknytning til Tvind.
Se her, hvor meget de enkelte kommuner i 2016 betalte til bo- og opholdssteder, skoler med videre med tilknytning til Tvind.
Artikel fra kommunen.dk oversat og sendt ud på TvindAlert: Tvind’s social education empire under Danish media spotlight
Selv om Tvind-toppen er efterlyst hos Interpol, sender danske kommuner hvert år et trecifret millionbeløb til Tvinds bo- og opholdssteder. Det overrasker flere politikere.
I Danmark bevæger penge sig fra opholdsstederne til andre dele af Tvind. Det fortæller både tidligere ansatte og folk, som i årevis har beskæftiget sig med Tvind.