Billede
Claus Bonnerup, Ritzau Foto

21 kommuner bruger ikke Tvind

Det er et tilfælde, lyder det samstemmigt fra de kommuner, som i perioden 2012-2016 ikke havde borgere placeret på Tvinds socialpædagogiske tilbud.

nej tak

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Mens 67 kommuner i 2016 sendte borgere til institutioner og skoler, som har tilknytning til Tvind, er der også 21 kommuner, som ikke har sendt penge og personer i den retning.

Enkelte af de 21 kommuner har tidligere i løbet af den femårige periode, som kommunen.dk har undersøgt, gjort brug af de forskellige socialpædagogiske tilbud. Men fra dem alle lyder samme svar, da kommunen.dk sender en forespørgsel på, hvorfor man har valgt ikke at gøre brug af de tilbud, som har tilknytning til Tvind:

Det er et tilfælde.

Aldrig været på tale

“Viborg Kommune forsøger altid at matche borgeren til de tilbud, der er bedst egnet. Som udgangspunkt bruger vi interne tilbud, men søger også eksternt ved behov. Der er derfor ingen særlig grund til, at vi ikke har borgere på de nævnte tilbud,” skriver for eksempel Mie Maretti Nielsen, sekretær i Viborg Kommune i en mail til kommunen.dk.

Heller ikke Favrskov Kommune har i den femårige periode gjort brug af Tvind-institutioner eller skoler:

“Der er tale om et tilfælde – vi har ikke taget principiel stilling til spørgsmålet,” lyder det fra Christiane Feierskov Møller-Nielsen, juridisk konsulent i børne og skoleforvaltningen i Favrskov.

Også i Thisted er der tale om en konkret vurdering og ikke et fravalg af bestemte institutioner:

“Vi foretager altid en konkret individuel vurdering ifht. barnet/den unges problematikker og anbringelsesstedets godkendelse, og jeg vendte lige din mail med sektionslederen, og hun tilføjede: “tænker ikke vi har nogen særlig grund til fravælgelse.” Det har nok aldrig været på tale,” skriver Charlotte Birkemose, sekretariatsmedarbejder i Thisteds børne- og familierådgivningen.

Tidligere forbud

Der er enkelte kommuner, som tidligere har haft en klar forvaltningspraksis om ikke at placere borgere på Tvinds tilbud. Men det er altså ikke længere tilfældet. Nu lader det dog til, at flere kommuner er på vej med en sortliste over tilbud, som man ikke ønsker at bruge – netop fordi de har tilknytning til Tvind.

Det drejer sig blandt andet om Lejre Kommune, hvem borgmester, Carsten Rasmussen (S) her i kommunen.dk siger:

- Tilsynsrapporterne ser jo pæne ud. Men vi ved ikke, om de er retvisende. Så vi har brug for at få en afklaring på, om der er problemer, og om der er forbindelse til ledelsen af Tvind og Lærergruppen, før vi kan benytte de her tilbud igen, siger Carsten Rasmussen.

Børn & unge

Indkøb

Social & sundhed

Tilmeld dig nyhedsbrevet