Billede

Fik du set tv-udsendelsen om Tvind?

DR og kommunen.dk har samarbejdet om historierne om kommunernes brug af Tvinds institutioner. Se den første tv-udsendelse her.

tvind

Af Ronja Pilgaard, [email protected]

Kommunenerne sender hvert år 190 millioner kroner til socialpædagogiske tilbud, som hører ind under interessefællesskabet Tvind. Det har et samarbejde mellem kommunen.dk og DR afsløret. Men hvad går pengene egentlig til, og hvad sker der på de forskellige bo- og opholdssteder, specialskoler, STU-uddannelser mv.?

Udsendelsen DR Afsløret satte især fokus på Småskolen ved Nakkebølle Fjord, hvor du kan høre om vold, våben, sygemeldt personale og tilsynsrapporter, der måske ikke er helt, hvad de giver sig ud for at være.

I programmet møder du blandt andet den tidligere souschef Jørgen Lynge, som til kommunen.dk kunne fortælle, hvordan han ringede til Socialtilsyn Midts whistleblowertjeneste uden held. Du møder også 16-årige Jannic, som beretter om magtanvendelser, der aldrig blev indberettet. Og du møder en mur, hver gang journalisterne bag udsendelsen forsøger at få kontakt til Tvinds lærergruppe.

Se den første tv-udsendelse, som blev sendt på DR1 tirsdag aften, her.

Børn & unge

Social & sundhed

Økonomi

Tilmeld dig nyhedsbrevet