Kommunen.dk
MENU

”Vi har en stemme i EU”

”Vi har en stemme i EU”

Med Lissabontraktaten i 2009 blev regionsudvalgets stemme styrket i EU. Stemmen tages alvorligt, men den kan lyde endnu kraftigere, lyder vurderingen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

EU er blevet et udemokratisk og elitært projekt og kan sammenlignes med Sovjet. Så bombastisk lød udmeldingen fra Tjekkiets præsident Václav Havel, da han holdt tale for Europa-Parlamentet i Bruxelles i februar 2009. Talen affødte store protester, men mange var på daværende tidspunkt alligevel enige om et behov for større lokal og regional forankring i EU. I december 2009 trådte Lissabontraktaten i kraft, og med denne anerkendte EU for første gang udtrykkeligt princippet om lokalt og regionalt selvstyre. Desuden blev regionsudvalget, der repræsenterer de lokale og regionale myndigheder i EU, styrket.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.