Politik fra rødderne

”Vi har en stemme i EU”

Med Lissabontraktaten i 2009 blev regionsudvalgets stemme styrket i EU. Stemmen tages alvorligt, men den kan lyde endnu kraftigere, lyder vurderingen.

 europæisk

Af Sine Riis Lund | [email protected]

EU er blevet et udemokratisk og elitært projekt og kan sammenlignes med Sovjet. Så bombastisk lød udmeldingen fra Tjekkiets præsident Václav Havel, da han holdt tale for Europa-Parlamentet i Bruxelles i februar 2009. Talen affødte store protester, men mange var på daværende tidspunkt alligevel enige om et behov for større lokal og regional forankring i EU. I december 2009 trådte Lissabontraktaten i kraft, og med denne anerkendte EU for første gang udtrykkeligt princippet om lokalt og regionalt selvstyre. Desuden blev regionsudvalget, der repræsenterer de lokale og regionale myndigheder i EU, styrket.

Og regionsudvalget bliver lyttet til, mener tidligere borgmester i Næstved og medlem af regionsudvalget Henning Jensen (S).

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57