Politik fra rødderne
En af Tysklands vigtigste konservative stemmer, den tidligere forfatningsdommer og juraprofessor Udo Di Fabio (yderst til venstre i billedet), advarer mod Vestens lemfældige omgang med de statsbærende institutioner. Det skyldes blandt andet, at de vestlige stater permanent overskrider de beføjelser, der i en liberal optik tilkommer dem. Foto: Winfried Rothermel / AP / Polfoto

Vesten vakler

Vesten står i en historisk krise, fordi vi mister tiltroen til vores institutioner og glemmer grundlaget for vores frihed, mener den mangeårige dommer ved den tyske forfatningsdomstol, juraprofessor Udo Di Fabio. Kommunen har spurgt til patientens komplekse sygdomsbillede.

 frihed

Af Mathias Irminger Sonne | [email protected]

At flygtningekrisen har udviklet sig til en alvorlig politisk krise, der udstiller EU's strukturelle svagheder, er åbenlyst. Krisen stikker imidlertid langt dybere end europæiske fejlkonstruktioner. Det mener i hvert fald den prominente tyske juraprofessor Udo Di Fabio, der især er kendt som dommer ved landets vigtige forfatningsdomstol igennem mere end 10 år.

- Vi oplever pludselig vold, anneksioner, islamistiske udfordringer i periferien og multilateral dannelse af magtblokke, siger Udo Di Fabio - i hans øjne foregår der ligefrem en geopolitisk fragmentering i Europa og Vesten, som kan få ham til at ønske sig Den Kolde Krigs selvbekræftende fjendebillede tilbage.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57