Politik fra rødderne

Vestegnen er den nye udkant

Vestegnskommunerne oplever, at indkomstniveauet blandt borgerne falder. Samtidig har de udsigt til noget nær nulvækst i befolkningstallet frem mod 2050. Udkanten er rykket til forstadskøbenhavn.

 indkant

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Udkantsdanmark er blevet vores fælles skældsord om de dele af landet, som langsomt men sikkert affolkes og kronisk mister arbejdspladser. Men måske er udkanten lige i storbybaghaven. Den københavnske Vestegn lider nemlig af mange af de samme problemer som eksempelvis Lolland, Nordjylland og Bornholm.

Tal, som Tænketanken Kraka har udarbejdet for Kommunen, viser, at gennemsnitsindkomsten per indbygger over de sidste 20 år er faldet mest i vestegnskommunerne Ishøj, Brøndby, Albertslund, Høje-Taastrup og Vallensbæk. De er ganske enkelt blevet fattige. Værst ser det ud i Ishøj, hvor gennemsnitsindkomsten er faldet med 8,88 procent mellem 1990 og 2010, når der er taget højde for inflation. I Brøndby, som oplever det mindste indkomstfald, er indkomsten faldet med 4,79 procent i samme periode.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57