Politik fra rødderne

Vestagers fornemmelse for sproget

En reform er ikke bare en reform, og et forlig ikke bare et forlig, når Margrethe Vestager (R) bedriver politik. En central del af hendes politiske projekt udkæmpes først og fremmest med retoriske sværdslag.

 retorik

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Tillidsreformen er død, længe leve tillidsreformen. Sådan lød nyhedsmediernes tvetydige budskab en nylig fredag formiddag. Inden for få timer lykkedes det først at få lagt Margrethe Vestagers bebudede tillidsreform i graven for straks efter at se den genopstå.

Umiddelbart handlede den lille episode blot om en lige lovlig kæk spidsvinkling af et interview med Margrethe Vestager fra nyhedssitet avisen.dk. Men den konkrete misforståelse er på mange måder også et symptom på de spændinger, der kan opstå mellem virkeligheden og den politiske retorik.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57