Politik fra rødderne

Vestager: Ja særtilskud kan give skæve incitamenter

Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) erkender i svar til Folketinget, at de årlige særtilskud kan have 'utilsigtede pårvikninger' for kommuners økonomistyring

 tilskud

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Særtilskud luner godt i trængte kommunekasser, men de kritiseres også for at give de økonomiansvarlige et incitament til ikke at holde tilstrækkeligt styr på pengene. Nu erkender økonomi- og indenrigsminister Margrethe vestager (R), at der kan være noget om kritikken.

Da tilskudspuljerne for 2013 for nyligt blev fordelt undrede det bla. Nordfyn Kommunes borgmester, Morten Andersen (V), at en stram økonomistyring med lave anlægsbugetter tilsyneladende betød, at hans kommune ikke længere var berettiget til at modtage midler fra puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner. Nu var der nemlig rettet op på den pressede likviditet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57