Politik fra rødderne

Velfærdsløfter uden garanti

Socialdemokraterne er splittede om, hvad de vil med deres såkaldte velfærdsregnskab.

 valgkamp

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Forvirringen er total. Socialdemokraternes næstformand Nick Hækkerup vil pålægge kommuner at lave et såkaldt velfærdsregnskab. Velfærdsregnskabet skal baseres på en række konkrete velfærdsrettigheder, men hvilke kan Hækkerup ikke fortælle. For Socialdemokraterne går slet ikke til valg på at indføre bestemte velfærdsrettigheder.

Det vakte ellers opmærksomhed i medierne da Nick Hækkerup bragte idéen om et velfærdsregnskab ind i valgkampen og pegede på flere konkrete punkter, som kommunernes service skal måles på. Fremover skal de blandt andet sikre, at der maksimalt er seks børn per voksen i deres børnehaver, og alle danskere skal have ret til et årligt sundhedstjek. Hvis ikke det sker, risikerer de at blive sat under administration. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57