Kommunen.dk
MENU
Billede

Velfærd handler om relationer – ikke penge

Velfærd handler om relationer – ikke penge

Fokuseringen på økonomisk vækst og systemstyring er en blindgyde, lyder hovedbudskabet i en gennemgribende kritik af det eksisterende velfærdssamfund i bogform.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Velfærdsstaten har glemt de mennesker, som den er skabt for at tage sig af, og har i stedet udviklet sig til en konkurrencestat, hvor den økonomiske bundlinje og fortsat vækst er det eneste, der tæller. Men der er brug for at tage udgangspunkt i menneskene fremfor systemet og staten, hvis velfærdsstaten ikke skal gå op i limningen. Sådan lyder nogle af konklusionerne i en nyudgivet debatbog “Det relationelle menneske”. I bogen retter 48 forskellige eksperter, meningsdannere og forskere en skarp kritik mod velfærdssamfundets aktuelle udvikling. Kritikken spænder bredt fra kunst, kultur og filosofi til sundhed, integration og pengeteori, men den røde tråd er ligesom i bogens forgænger fra januar personalismen. Og det er med mennesket som fokuspunkt, at bogens bidragydere lægger op til et paradigmeskift i samfundsforståelsen.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.