Politik fra rødderne

Vedligeholdelse af vandløb er kommunernes ansvar

Kommunerne skal træffe endelig beslutning om mindre vandløbsvedligeholdelse, ikke Naturstyrelsen. Udmeldingen vækker begejstring hos V

 vand

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

På et åbent samråd i sidste uge meldte miljøministeren klart ud, at kommunerne har det sidste ord når reglerne om ændret eller reduceret vandløbsvedligeholdelse i de danske vandløb skal implementeres. Instruktionen fra Naturstyrelsen til kommunerne har ellers efterladt de fleste med et indtryk af, at det er en bundet opgave for kommunerne at sørge for grødeskæring af vandløb, men det bliver der nu åbnet op for.  

- Kommunerne kan, hvis de synes, at konsekvenserne af nedsat vandløbsvedligeholdelse bliver for kostbar og den økologiske effekt i vandløbene minimal, sige nej til grødeskæring, sådan som vandplanerne kræver det, sagde Ida Auken.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57