Politik fra rødderne
Tidligere regeringer har set store muligheder i eksport af vandteknologi. Men de muligheder risikerer vi at kuldkaste med den nye vandlov, advarer sektoren. Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

Vandsektoren revser ny sparelov

Det risikerer at gå ud over miljøet og dansk eksport, hvis Folketinget i denne uge stemmer for den nye vandsektorlov, der er lagt op til. Sådan lyder advarslen fra vandbranchen, mens ministeren og Dansk Industri afviser.

 opbremsning

Af Morten Munkholm | [email protected]

Et grundigt forarbejde og et fornuftigt politisk forlig er blevet omsat til en kortsigtet og ugennemtænkt lov. I hvert fald, hvis man skal tro vandsektorens interesseorganisation DANVA, der er ude med skarp kritik af det lovforslag om en ny regulering af vandselskaberne, som Folketinget i denne uge skal vedtage.

- Forslaget tager stort set kun hensyn til målsætningen om at effektivisere vandsektoren for et milliardbeløb. Og det overskygger så den miljøbeskyttelse, teknologiudvikling og eksportunderstøttelse, som ellers også var en del af det politiske forlig, siger direktør Carl-Emil Larsen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Energi & forsyning

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57