Politik fra rødderne
Selvom kritikere gennem tiderne blandt andet har kaldt Anker Jørgensen en “økonomisk katastrofe”, huskes han i dag som autentisk, folkelig og med stor integritet. Billedet her er fra 1987, hvor Anker, som han helst ville kaldes, er i færd med en af sine yndlingsaktiviteter: læsning. Foto: Mik Eskestad / Polfoto

Vajsenhusbarnet der blev statsminister

Anker Jørgensen delte vandene som politiker. Da han den 20. marts døde, var de fleste danskere samlede om at hylde ham som menneske.

 farvel

Af Susanne Sayers | [email protected]

- Ja, jeg er altså den nye statsminister, sagde den lille mand med det trimmede skæg og den uregerlige hårtot højest på issen, hvor resten af håret for længst havde trukket sig tilbage, selvom han kun lige var fyldt 50.

- Det ved jeg skam godt, hr. statsminister, svarede dronning Margrethe, der var næsten lige så ny i jobbet som Anker Jørgensen og tårnede sig op over ham - et faktum, han senere beklagede i sin dagbog. - Jeg læser jo også aviser, tilføjede hun.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57