Kommunen.dk
MENU
Selvom kritikere gennem tiderne blandt andet har kaldt Anker Jørgensen en “økonomisk katastrofe, huskes han i dag som autentisk, folkelig og med stor integritet. Billedet her er fra 1987, hvor Anker, som han helst ville kaldes, er i færd med en af sine yndlingsaktiviteter: læsning. 
Foto: Mik Eskestad / Polfoto
Selvom kritikere gennem tiderne blandt andet har kaldt Anker Jørgensen en “økonomisk katastrofe”, huskes han i dag som autentisk, folkelig og med stor integritet. Billedet her er fra 1987, hvor Anker, som han helst ville kaldes, er i færd med en af sine yndlingsaktiviteter: læsning. Foto: Mik Eskestad / Polfoto

Vajsenhusbarnet der blev statsminister

Vajsenhusbarnet der blev statsminister

Anker Jørgensen delte vandene som politiker. Da han den 20. marts døde, var de fleste danskere samlede om at hylde ham som menneske.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

- Ja, jeg er altså den nye statsminister, sagde den lille mand med det trimmede skæg og den uregerlige hårtot højest på issen, hvor resten af håret for længst havde trukket sig tilbage, selvom han kun lige var fyldt 50.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.