Politik fra rødderne

Ikke siden valget i 1998 har en socialdemokratisk ledet regering været så tæt på en borgerlig, når vælgerne bliver spurgt, hvem der kan løse økonomiske problemer.
Foto: Polfoto
Ikke siden valget i 1998 har en socialdemokratisk ledet regering været så tæt på en borgerlig, når vælgerne bliver spurgt, hvem der kan løse økonomiske problemer. Foto: Polfoto

Vælgerne afviser offentlige besparelser

Normalt mener et stort flertal af danskerne, at det offentlige kan spare penge på effektiviseringer, uden at det resulterer i en dårligere service. Men i år er de mere splittede. Og det kolliderer med Venstres plan om nulvækst.

 folkestemning

Af Morten Munkholm | [email protected]

Vælgerne vil have velfærd. Sådan plejer det at være i en dansk valgkamp. Men samtidig plejer et flertal af vælgerne også at mene, at der kan spares masser af penge i den offentlige sektor, uden at det går ud over servicen - noget, som ikke ser ud til at være tilfældet i år.

En ny meningsmåling, som A&B Analyse har foretaget for Kommunen, viser, at danskerne i år er delt i spørgsmålet om, hvorvidt der kan effektiviseres i den offentlige sektor, uden det går ud over servicen. 43,6 procent er enige, mens 45,6 procent er uenige.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57