Politik fra rødderne

Vækstfora satser på nye og innovative virksomheder

De sidste tre år har landets vækstfora samlet investeret 7,7 milliarder kroner i regional vækst. De største investeringer er gået til innovation og iværksætteri, viser helt nye tal fra Danske Regioner.

 udvikling

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Robotter, elektroniske plastre og nye energiløsninger skal sikre fremtidens velfærd. Nye produkter og innovative ideer har fået en milliardstor håndsrækning fra de regionale vækstfora, hvor erhvervsliv, regioner, kommuner og vidensinstitutioner sidder med ved beslutningsbordet. En ny analyse fra Danske Regioner viser, at de regionale vækstfora fra 2008 til 2010 har investeret 7,7 milliarder kroner i forskellige erhvervsinitiativer. I alt 24 procent af investeringerne er gået til nye virksomheder, mens 22 procent af midlerne er gået til innovation.

”Det er jo her, at fremtidens arbejdspladser er. Det er jo ikke Lego og Mærsk, der kommer til at sikre os mange flere arbejdspladser. Det er de nye virksomheder,” siger Carl Holst (V), regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57