Politik fra rødderne

V-borgmestre går ind for besparelser

En stor andel af Venstres borgmestre vil skære på servicen til borgerne i deres kommune for at redde regeringens økonomiske politik. Det viser en rundringning foretaget af Kommunen.

 økonomi

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

11 ud af landets 31 Venstre-borgmestre støtter uden tøven regeringens planer om at skære i kommunernes økonomiske råderum. Også selv om det med stor sandsynlighed vil betyde forringet service i deres egne kommuner. Det viser en rundringning, Kommunen har foretaget i Venstres lokalpolitiske bagland. 

Efter mange år med økonomisk vækst og fremgang står regeringen nu med et historisk stort underskud på statens budgetter. Et økonomisk morads, som det i høj grad ser ud til at blive en kommunal opgave at få rettet op på. Oven på regeringens nylige forårsseminar kunne den tidligere indenrigs-, finans- og nu statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) således præsentere kommunerne for en spareplan på fire milliarder kroner, der skal indfris i 2012 og 2013, mens 2011 ’kun’ byder på nulvækst. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57